Elektrische weerstand van beton

_U9A9046.jpg

In sommige situaties loont het om (de kans op) wapeningscorrosie in het beton uitgebreider te bestuderen dan gebruikelijk. De kans op wapeningscorrosie wordt door veel meer aspecten beïnvloedt dan vaak wordt gedacht. Eén van die aspecten is de elektrische weerstand van het beton. Beton met een hoge weerstand vormt een barrière in de elektrochemische stroomkring waarvan sprake is bij wapeningscorrosie. Inzicht in de weerstand zegt dus iets over de kans op of de mate waarin de wapening kan gaan corroderen.

 

Electrische weerstand van beton U9A9052-2600

 

De elektrische weerstand kan worden bepaald met bijvoorbeeld onze Proceq Resipod of door het doormeten van een proefkubus. Door de invloed van diverse factoren is kennis en ervaring met deze meetmethoden essentieel. Onze adviseurs helpen u graag op weg.

Het bepalen van de elektrische weerstand kunnen wij bijvoorbeeld doen in het kader van de volgende onderzoeken:

  • Interpreteren van potentiaalmetingen
  • Onderzoeken van de corrosiesnelheid
  • Onderzoeken van de compatibiliteit van diverse mortels met kathodische bescherming

Juist in verband met de samenhang met overige betontechnische aspecten voeren wij weerstandsmetingen vaak uit in combinatie met andere specialistisch onderzoek. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden hiervoor te bespreken. Of kijk verder rond op onze site.

Ruud Meijer

Meer weten?

Neem contact op