Opleggingen en voegovergangen geïnspecteerd na complexe bouwmethode

IMG_4957.JPG

De inspectie is uitgevoerd conform CUR Aanbeveling 117 in lijn met het Handboek Inspectie Opleggingen en het Handboek Inspectie Voegovergangen.

De 200 meter lange betonnen fietsbrug over de N274 bij Schinveld is met een bijzondere bouwmethode tot stand gekomen. Het brugdek is in fases gestort, gekoppeld, nagespannen en gevijzeld. Dergelijke faseringen hebben invloed op de translatie en rotatie van de opleggingen onder het brugdek. Het advies in het onderhoudsprotocol van de voegen en opleggingen luidde derhalve dat deze een jaar na ingebruikname geïnspecteerd dienen te worden. De Provincie Limburg heeft dit advies opgevolgd en Concept ingenieurs de opdracht gegeven deze inspectie te verzorgen. 

De inspectie is uitgevoerd conform CUR Aanbeveling 117 in lijn met het Handboek Inspectie Opleggingen en het Handboek Inspectie Voegovergangen. Waardevolle documenten met het oog op instandhouding van opleggingen en voegovergangen die in 2017 zijn gepubliceerd door SBRCURnet. 

Tijdens de inspectie is de conditie en stand van de opleggingen en voegovergangen nauwkeurig ingemeten zodat er tevens voor toekomstige inspecties een waardevolle basis is gelegd voor gegevensanalyse.

Ruud Meijer
Meer weten?

Neem contact op